Panel Çatı Sistemleri2024-04-08T08:51:57+03:00

Çatılarda yapılan çalışmalarda (dere temizliği, bakım onarım, GES projeleri, baca ölçümleri vb.) ilgili personelin güvenliği için yatay yaşam hattı pratik ve ekonomik bir çözümdür.

  • Sandviç panel ve trapez saç tipindeki çatılarda doğrudan çatı yüzeyi kullanılarak yaşam hattı kurulabilir.
  • XTR Safety, özel tasarım panel ankrajları çatı yüzeyinde geniş bir alan kaplayarak yüzey mukavemetini artırır.
  • Güçlü perçinler ile ankraj, çatı yüzeyine sabitlenir ve uzun ömürlü olması sağlanır.
  • Çatı üzerinde kurulacak yaşam hatlarının yerleşim planlaması, yüksekte çalışma prensiplerine hâkim profesyoneller tarafından yapılmalıdır.
  • 4 Kişi Kullanım Kapasiteli
  • 25 Yıl Garanti
  • En güncel Avrupa Standartları
  • Kolay Kurulum

  • Paslanmaz Çelik & Alüminyum
  • 1 Milyon USD Kapsamlı Sigorta

Uygulama Örneklerimiz

25 Yıl Garanti

Tüm XTR Safety ürünleri, üretim hatalarına karşı 25 yıl üretici garantisi altındadır.

Paslanmaz Çelik & Alüminyum

XTR Safety ürünleri korozyona karşı yüksek dayanıma sahip paslanmaz çelik ve alüminyum malzeme ile üretilmiştir.

Montaj Sigortası

Tüm operasyonlarımız, montaj hatalarına karşı 1.000.000 USD kapsama sahip sigorta ile korunmaktadır.

Panel çatı tipleri nelerdir?2023-12-21T10:09:36+03:00

Panel tipteki çatılar sandviç panel veya trapez saç olabilir. Sandviç panel çatılar kabaca iki trapez saç arasının izolasyon malzemesi ile doldurulması neticesinde oluşturulmaktadır.  Panel tip çatılarda montaj, üst saç durumu göz önünde bulundurularak doğrudan saç üzerine yapılır. Saç kalınlığı, sacın materyali, çatının yaşı ve yıpranma durumu gibi koşullar montaj yönteminde belirleyici olacaktır.

Panel tip çatılarda hangi montaj yöntemleri kullanılır?2023-12-21T10:07:16+03:00

Sandviç panel ve trapez tipteki çatılarda saç durumu uygunsa doğrudan saç üzerine, yüzey alanı geniş ankrajlar sabitlenir. XTR Safety, ankraj montajında bağlantı elemanı olarak perçin kullanılmasını tavsiye eder. Bağlantı elemanı olarak akıllı vida vb. elemanların kullanılması uzun vadede gevşeme, sökülme ve izolasyon problemi gibi sorunlara neden olabilir. XTR Safety panel ankrajları, uygun dirence sahip izolasyonlu perçinler ile çatılara sabitlenir.

Saç durumunun uygun olmadığı çatılarda, çatı altında bulunan taşıyıcı elemanlar ankraj oluşturmada kullanılır. Bu montaj yönteminde çatı kesilerek çatı altında bulunan beton, çelik ya da ahşap taşıyıcılara ulaşılır ve ankraj bu elemanlara sabitlenir. Taşıyıcıya sabitlenen ankraj, çatı üzerine çıkarılarak bırakılır ve etrafı yeniden izole edilir. Bu yöntemde izolasyonun özenle yapılması son derece önemlidir. XTR Safety, bu montaj yönteminde profesyonel izolasyon firmalarıyla birlikte çalışılmasını tavsiye eder.

Saç kalınlığı ne olmalıdır?2023-12-21T10:05:07+03:00

Montaj yöntemi olarak panel sacının kullanılacağı durumlarda saç kalınlığı önem arz etmektedir. Yaşam hattı sisteminin şok sönümleme kabiliyeti dahilinde minimum saç kalınlığı üretici talimatlarına göre belirlenir. XTR Safety panel ankrajlarının montajında sandviç panelde alüminyum tip çatılar için minimum 0.7 mm, çelik çatılar için minimum 0.5 mm kalınlık aranmaktadır. Trapez tip çatılarda ise alüminyum ise 1mm, çelik ise 0.7 mm kalınlık gerekmektedir.

Ankraj sabitleme için çatı yüzeyinin tamamı kullanılabilir mi?2023-12-05T16:41:55+03:00

Ankrajlar çatı yüzeyine sabitlenirken mümkün olduğunca saçların sınır noktalarından uzak durulmalıdır. Tam mahya üzerinde bulunan mahya sacı ankraj sabitleme yüzeyi olarak kullanılmamalıdır. Çatı derelerinde bulunan kaplamalar ankraj yüzeyi olarak kullanılmamalıdır. Çatılardaki korkuluklar ve bacalar ankraj noktası olarak kullanılamaz.

Referanslarımız

Montaj referanslarımızı için tıklayınız.

Broşür

Broşürü indirmek için tıklayınız

Go to Top